Άρθρα

15828374795_71981664e9_b

Άπαντες έχουμε έναν στυλ που συστηνόμαστε. Δεν μιλώ για το όνομά μας, αλλά για τον τρόπο που έχουμε επιλέξει να κινούμαστε σ’ αυτή τη ζωή.

Το τι επιλέγει να δείχνει ο καθένας προς τα έξω, είναι  προσωπική επιλογή, κανείς δεν μπορεί να του πει πώς θα φέρεται και ποια σημεία της προσωπικότητάς του θα προβάλει προς τους υπόλοιπους. Μέχρι εδώ είναι όλα καλά.

Τα προβλήματα ξεκινούν, όταν οι άνθρωποι προβάλουν δημοσίως και ασυστόλως μια συγκεκριμένη συμπεριφορά και στάση ζωής και στη συνέχεια απορούν γιατί οι γύρω τους προσεγγίζουν γι’ αυτήν.

Τελικά οι άνθρωποι προβάλουμε έναν εαυτό, και θέλουμε να μας αποδέχονται για κάτι άλλο που δεν γνωρίζει κανείς ότι υπάρχει;

Δεν ξέρω πως μπορεί να λειτουργήσει αυτό. Σ’ αυτόν τον κόσμο που ζούμε «ό,τι δείχνεις παίρνεις».

O Marc Lévy έλεγε, πως  «Η ζωή δεν δίνει ποτέ δεύτερη ευκαιρία για να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση».

Οι σχέσεις δημιουργούνται με ισονομία, δεν μπορείς να ζητάς άλλα απ’ αυτά που δείχνεις και δίνεις. Αυτά παραπέμπουν σε εποχές του 1950, όταν ο άντρας ήθελε τη γυναίκα σπίτι κι αυτός γυρνούσε μέρα νύχτα στα καφενεία.

Το κομμάτι της ματαιοδοξίας και της ανασφάλειας που εκφράζει συνήθως η επίδειξη του «εγώ», λύνονται με δουλειά, πολλή δουλειά κι αν δεν μπει κάποιος στη διαδικασία να την κάνει, θα εμφανίζει πάντα έναν εαυτό ο οποίος θα προσελκύει ανθρώπους που δεν τον ενδιαφέρουν. Όταν ,λοιπόν, προσελκύουμε μόνιμα στη ζωή μας ακατάλληλους (για μας) ανθρώπους, το βάρος της ευθύνης πέφτει σε μας κι όχι στους άλλους.

Όταν ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε πως και που να το ψάξουμε. Βέβαια, στο τέλος της ημέρας, είμαστε αυτά που κάνουμε κι όχι αυτά που λέμε.